Профил
Любими
Кошница
4 трика, за да изберете най-добрия парфюм за себе си

4 трика, за да изберете най-добрия парфюм за себе си

Имате идея какъв парфюм ви се иска, вече сте си го харесали и сте решили да си го поръчате онлайн. Това е чудесна и при това - лесно постижима и удобна идея, но преди това трябва да сте убедени, че сте избрали най-добрия аромат за себе си – такъв, който ще се слива с вашата същност и ще я подчертава по най-привлекателен начин. И в това начинание сме насреща със следните 4 трика:

Тествайте предварително

Не става без да пробвате как ще стои на вашата кожа! Дори да познавате аромата – от тестер в списание да речем, или защото приятелката ви го има, той не мирише по един и същи начин на различните хора и дори – повърхности. Парфюмите са силно зависими от това, върху което се прилагат. Чистият мирис в стъкления флакон се различава от този, който се долавя, ако го пръснете върху пластмаса, върху хартия, върху тъкан, а те пък имат съвсем различни нюанси от аромата, който се излъчва от кожата. И тъй като всеки човек мирише различно, и парфюмният аромат ще бъде уникален, но той, за съжаление, невинаги е приятен. Преди да поръчате онлайн или по каталог, тествайте желаното ухание предварително в магазин.

Миришете правилно

Не смесвайте миризмите, не пръскайте по няколко парфюма на една и съща ръка, дори да е на различни участъци от китката или дланта. Едва ли има жена, която ходи на шопинг с пакетче смляно кафе в джоба, но това е най-лесният начин да изчистите обонянието си от различните видове парфюми, докато тествате. Вдишването на аромата на смляно кафе след всяко ароматно ухание ще ви помогне да направите по-правилно избора си. Безкофеинов вариант за правилно мирисане на парфюми е да изчакате няколко минути между ароматните тестове и да впръсквате по малко от тестера на двете ръце, за да не се смесват уханията.

Правилото 1 минута, 10 минути, половин час

Точно него е добре да спазвате, за да доловите всички нотки на парфюма в пълнота, защото те се разкриват постепенно и първото впечатление може да бъде напълно различно след като измине малко време. Най-дълбоките нотки в сърцевината на аромата се долавят най-рано половин час след нанасянето му. Предложенията в магазините за онлайн пазаруване на парфюми обикновено са придружени от ревюта, в които трите вида нотки са описани надлежно, затова можете да се ориентирате и по тях.

Интересувайте се от етеричните масла в състава

Колкото е по-висока концентрацията на етерични масла в състава на аромата толкова е по-дълготраен той. Тоалетната вода изветрява най-бързо именно по тази причина, затова, за да притежавате наситено и дълбоко ухание, което ще издържи с часове без да се промени, купувайте парфюми. Те са най-скъпи, но и свършват най-бавно.