Профил
Любими
Кошница
Sunset Hour Goldfield & Banks – меките лъчи на залеза

Sunset Hour Goldfield & Banks – меките лъчи на залеза

Без да съм изявен любител на плодовите аромати, налетях на Sunset Hour с трескаво нетърпение, подтиквано от интереса ми към марката. Goldfield & Banks съчетава австралийски маслени есенции в 20% концентрация и столетния френски творчески опит в сектора. Основана през 2016-та, марката бързо набира скорост с амбициозния нишов подход на Дмитри Вебер – нейният създател и творчески директор от френско-белгийски произход, който, пленен от Австралия, решава да извади на светло някои местни, непознати за парфюмерията съставки. Сама по себе си , това е доста смела стъпка в една индустрия, където става все по-трудно да се предлагат новости.

Докато чаках аромата да пристигне, прочетох доста мнения, че е основно малинов, по детски наивен, безобиден тип. При мен обаче изригна  зряла лятна праскова, с малинови искрици, жизнерадостен жасминов букет и една креместа ароматна аура, която всеки от нас е усещал около големи сладоледени витрини. Прасковата тук е специфичен вид – пустинен куандонг, вечнозелено плодно дърво, характерно за Австралия – сладка, дъхава и сочна, без да е лепнеща и за щастие – спасена от съчетание с упойващ мускус тип Hayati Attar Collection. Ако там е сладкарски вайб, тук плодовете са в почти буквалния си, ботанически облик - елегантно поднесени и лесни за харесване. Малината в композицията не е изключение – свежа, леко кисела и игрива, не акцентира себе си като Flamenco на Ramon Monegal, но си трепти в хармония около прасковата, докато с леки танцови стъпки се влее в жасмина. Мандарината изобщо не се откроява, отредена и е поддържаща роля в хора, а сандаловото дърво дава една деликатна, почти неусетна млечна нотка, загладена от кашмерана , леко хладна. Точно както залязващите слънчеви лъчи отпускат хватката си на тръгване.

Трябва да призная, че тук майсторски е избегнато компотено – сладкарското звучене , обичайно за този тип аромати, включително и в нишовия клас. Sunset Hour е като ваканция от парфюми, практичен, ефирен, но забележим. Умее да облива с онова лятно усещане за лежерност , безвремие, широкополи шапки и рокли на цветя. Трайността при мен варира от 4 до 6 часа на морска влажност, в човешки температури ще е повече. Презентирането , естествено , следва концепция - бутилките на бранда са абсолютно изчистени, с ненатрапчиви етикети, акцентът пада върху бледорозовият оттенък на самата течност, за да е пълна цялостната рамка.

Не му се чудете дълго - парфюмът е деликатен, премерено сладък и фино кремест , подчертано женствен и много лесен за носене. Не изисква да познавате или притежавате n брой аромати, за да се решите на покупка. Няма с какво да ви стресира или отблъсне, дори да сте традиционен любител на по-тежки и комплексни аромати. Все още е горещо лято с приказни залези и Sunset Hour се вписва перфектно в него.


By Vanya Pencheva