Профил
Любими
Кошница
Пролетен хороскоп според аромата – за нея и за него 2

Пролетен хороскоп според аромата – за нея и за него 2

Пролетен хороскоп според аромата – за нея и за него 2

В първите слънчеви дни посягаме към сияйните и меки цветове, а какъв е най-подходящият пролетен аромат за всеки от вас ще попитаме звездите!

Знак: Везни (23 септември - 22 октомври)                                  

За Везните животът е баланс и за поддържането на този баланс голяма роля играе позитивизмът. Ще го откриете в един много познат и много любим аромат, този на CK One Calvin Klein. Той едновременно успокоява и провокира и е популярен още от създаването си през 1994 година, като и до днес остава сред емблемите на марката. Връхните му нотки са зелени и тръпчиви: лимон, кардамон, бергамот, мандарина, преминават в сладката „гама“ - на папая и ананас, продължават с цветни аромати на момина сълза, теменужка, роза, жасмин, ирис и фрезия, за да завършат с мускус, кедър, мъх, сандалово дърво и кехлибар – истинско уханно пиршество!

Знак: Скорпион (23 октомври - 21 ноември)                        

Секси зодията, която прелива от противоречиви емоции, трудно може да се задоволи с един-единствен аромат. И жените и мъжете от този знак обикновено имат цяла колекция от парфюми, които редуват според моментното си настроение, но ако трябва да изберат само едно ухание за пролетта, препоръчваме дамския Decadence Eau de Parfum от божествено „упадъчната“ колекция на Marc Jacobs, защото подчертава неустоимата и леко мистична същност на Скорпионите.

Green Wood на DSQUARED е звездното предложение за мъжете от зодията. Типично дървесен аромат, той само за една година от създаването си се нарежда сред най-атрактивните мъжки ухания. В него се долавят бурбонски пипер, ванилия, лимон, смоли, ветивер, мускус…

Знак: Стрелец (22 ноември - 21 декември)                                

Стрелецът винаги изпитва неутолима жажда за пътешествия, но е и леко консервативен. Аромат, който напомня за различни и далечни страни и едновременно с това е страшно елегантен, е дамският Bvlgari Pour Femme на Bvlgari. Той покорява с букет от виолетки, карамфил, малина, ирис, българска роза, хелиотроп, египетски жасмин и още: праскова, портокалови цветчета, кориандър, сечуански пипер, ванилия, зелен чай.

Новият, стартирал през 2020 г. Bvlgari man Glacial Essence, е сред най-големите хитове на парфюмериста Алберто Морила. В състава му влизат здравец, джинджифил, хвойна, мускус, сандалово дърво, артемизия и кедър.

Знак: Козирог (22 декември - 19 януари)                                

Амбициозни, практични, търпеливи, работливи – Козирозите са най-известни с тези свои качества и два класически аромата ги обрисуват най-добре:

Флорално-дървесният Burrbery Brit Rhythm for Women на Burrbery ще им напомня за пролетното слънце с нотките на лавандула, розов пипер, нероли, къпинови листа и портокалов цвят. Докато на мъжете – представители на знака за по-топлите дни ще подхожда плътният The Beat for Man на Burrbery, който примамва с пикантни ухания – на мащерка, здравец, черен пипер и лимон.

Знак: Водолей (20 януари - 18 февруари)                                    

Трите основни аспекта от личността на Водолея: сила, решителност и преданост, си дават среща в парфюма на едно цяло поколение. Idole на Lancome се превърна в уханен хит още през 2007 г. и до днес е сред най-запомнящите се аромати с характерните розови „вибрации“, които се долавят в него на преден план сред фон от нежни флорални нотки.

Смелата и оригинална натура на мъжа Водолей добре подчертава Hypnose Homme на Lancome. В него има мента, мандарина, бергамот, лавандула, амбър, кардамон, пачули, мускус и още фини подправки

Знак: Риби (19 февруари - 20 март)                                                

Представителите на знака Риби се вълнуват най-вече от духовната страна на живота и ще добавят към своята виталност доза романтика със свежия Eau de Cartier Essence de Bois на Cartier. Унисекс ароматът разкрива тяхната нежност и мистична страна най-пълноценно цветните си съставки: виолетки, лавандула, юзу, уд и бергамот, плюс плътните нотки на пачули, амбър и мускус.