Профил
Любими
Кошница
Как „звучат“ топлите ухания – 7 правила, които да не пренебрегвате

Как „звучат“ топлите ухания – 7 правила, които да не пренебрегвате

В света на парфюмерията няма граници, но все пак е хубаво да се съобразяваме с някои изпитани с времето правила:

-Модерното ухание на ветивер има леко горчиво „звучене“ и невинаги е „топло“, а в съчетание с цитрусови нотки дори навява хлад. Затова и парфюмите с ветивер можете да оставите за пролетта и лятото.

-Дървесните, шипрови, „гурме“ съставки  - на ванилия, какао, шоколад и т.н, които се водят „топли“, се разкриват в пълна сила именно в студеното време.

-Сгряващите, а и всички аромати е най-добре да се нанасят на „пулсиращите“ зони: зад ушите, от вътрешната страна на китката, на сгъвката на лакътя, зад коленете и в тръпчинките на ключиците.

-За по-силно въздействие е хубаво да нанасяте парфюма върху влажна кожа, след душ например – тогава ароматът се разкрива в пълнота.

-В парфюмите концентрацията на етерични масла с плътен аромат е силна, затова е важно да не прекалявате, за да не остават следи върху дрехите или аксесоарите ви.

-Не забравяйте за „пирамидата“, която се съдържа в структурата на всеки аромат, а именно: върхови, сърдечни и базови нотки.

Върховите се разкриват най-бързо – между 3 и 15 минути след нанасянето. Сърдечните се усещат най-силно между 2 и 4 часа след нанасянето, в зависимост от концентрацията на етеричните масла.

А за базовите е нужно повече време – те се проявяват и „звучат“ върху кожата от 6 до 10 часа след нанасянето.

-И помнете: водещо е чувството за комфорт с парфюма, който си слагате.