Профил
Любими
Кошница
5 уханни шедьовъра на Живанши

5 уханни шедьовъра на Живанши

Парфюмът е като визитна картичка – без аромат, жената е като невидима.“

Тази прочута фраза принадлежи на легендарния френски дизайнер Юбер дьо Живанши, който напусна земния свят на 12 март 2018 г. на 91-годишна възраст.

„Графът на модната индустрия“ създава своята „La Maison Givenchy” в средата на миналия век и дебютната му колекция Separates през 1952 г. спира дъха на френските момичета с фееричните си дълги поли и елегантни блузи. В следващите си колекции той залага на стилни коктейлни рокли и костюми и шармантни шапки, които се превръщат в синоним на парижкия шик.

През 1988 г. Живанши продава бизнеса си на Луис Вюйтон Моет Хенеси, а през 1995 г. се оттегля и от модната сцена, но… остават уханията с неговия подпис. Те разбира се, са създадени от прочути парфюмеристи като Доминик Ропийон например, но нали казват: „Марката е всичко“.

Givenchy Ange ou Demon Le Secret е един от емблематичните женски аромати на компанията, който познаваме от 2009 г. насам в много разновидности. В първоначалната композиция се долавя аромат на лимон, чай и червена боровинка, бяла водна лилия, жасмин, пачули… Така ухае нежната страст!

Givenchy Dahlia Divin – той продължава темата за нежната и деликатна женска същност, зададен от Dahlia Noir. Дървесно-шипровият аромат се разкрива с ухание на сливи и жасмин самбак, за да прелее в бели цветове, сандал, ветивер и пачули – нещо като ароматна ода на радостта.

Givenchy Live Irresistible Delicieuse – сладък, топъл, слънчев и живителен парфюм, в който ванилия и вишни, карамел и рози съблазняват в прелестна композиция – това е най-новия аромат на марката от 2017 г.

Givenchy L’Ange Noir – предчувствие за тайна любов с дъх на бадеми, розов пипер и бергамот, бял ирис, амбра и други мистични ухания.

Givenchy Eclats Precieux – той е сладък, цветно-плодов аромат и продължава темата за момичешката свежест с дъх на ароматни кексчета и мандарина. После става по-дълбок с флоралните акорди на турска роза и зюмбюл, а основата му е топла и силна, ухаеща на бобчета тонка и пачули… Сякаш описва превръщането на едно хубаво момиче в неустоима жена.