Профил
Любими
Кошница
Аргановото масло – колко е полезно

Аргановото масло – колко е полезно

Нямате представа колко много ползи има от аргановото масло за красотата на косата, кожата и не само – неслучайно то има широко приложение в козметиката.

Какво толкова вълшебно има в неговия състав:

- Флавоновидите и антиоксидантите в него изравняват текстурата на кожата;

- Токоферолът забавя процесите на стареене, като помага за изработването на колаген и придава на кожата сияен и здравословен цвят;

- Органичните киселини имат регенериращо действие;

- Мастните киселини защитават кожата от неблагоприятни външни влияния, в това число ниски температури и вредните UV-лъчи;

- Триглицеридите придават мекота и добър вид на косата.

Аргановото масло се използва не само за разхубавяване, но и за лечение на кожни заболявания, за подобряване на кръвообръщението, за заздравяване на ноктите, при мускулни болки и при детоксикация.

Но да се върнем на красотата: маслото, извличано от растението арган, е много подходящо за разрешаване на проблеми с кожата и косата. Дори да се използва в ниска концентрация, резултатът от него е видим.

В редки случаи то може да предизвика алергична реакция, затова следвайте инструкциите за употреба и бъдете внимателни, а ако сте бременни, използвайте само след консултация с алерголог.

Приложение за коса

Ако нанасяте арганово масло или продукти с него върху косата редовно, ще забележите, че тя расте по-бързо, по-здрава и по-гъста. Природният продукт се използва и в препарати против пърхот.

Можете да го добавяте в състава на маските си и да масажирате скалпа с леко затоплено арганово масло, за да ускорите растежа.

Приложение за лице

Това масло влиза в състава на различни маски и кремове, например против стареене, за заличаване на фини линии, белези и други кожни дефекти, като се нанася с масажни движения.