Профил
Любими
Кошница
Ароматни масла и други трикове срещу сухата кожа

Ароматни масла и други трикове срещу сухата кожа

Овлажняващият крем е хубаво нещо, но съвсем недостатъчно, особено през зимата, когато липсата на витамини и постоянната промяна на времето причинява толкова проблеми на кожата, склонна към изсушаване… Грижата за онези части от тялото, които са изложени най-силно на вятър, студ, мръсен въздух и други вредни влияния, е свързана с правилни продукти и правилни процедури. Предлагаме ви 7 ефективни средства, за да посрещнете пролетта с перфектна кожа:

1. Ароматни масла

 

Различните плодови масла помагат на кожата да съхрани влагата по-добре, като остава гладка на допир. Те са чудесен и безопасен избор, затова се възползвайте от тях и за хидратиране, и за релаксиращ масаж – чувството да свалите стреса от тялото си и да овлажните кожата едновременно е изключително приятно. Можете да добавите по няколко капки от любимите си масла в кремовете и обичайната козметика, за да бъде ароматът им винаги с вас.

2. Крем след всяко измиване


Да, след всяко. Измитите ръце и лице са почистени не само от бактериите, но и от естествените масла в кожата. Може да нанасяте минимално количество, за да не ви дразни прекаленото омазняване и за да не замърсите дрехите си, но не го пропускайте.

3. Съхранете влагата в порите 


Горещата вода изсушава кожата, затова, когато се миете, не прекалявайте с нея, разредете със студена. Ако сте се затоплили, нанесете овлажняващ продукт до пет минути след измиване, за да овладеете влагата в порите.

4. Грижа и за ноктите 


Всяка клетка на кожата е важна, не пренебрегвайте нито една област. Ако лакирате ноктите си, нанесете подхранващо покритие – базата има и овлажняващ ефект, защитава ноктите от повреждания и сухота.

Ноктите са изградени от кератин, който изгражда и косата, а на него му влияе добре витамин Е – използвайте го за укрепване.

5. Използвайте бебешка козметика 

Маслата, които се съдържат в детските кремове и лосиони, не оставят никакви следи, а ефектът от тях е невероятно добър – придават мекота и блясък на кожата – кой не би искал това?

6. На една ръка разстояние

На поставката над ваната, до леглото, в кухнята – винаги козметиката за овлажняване трябва да бъде близо до вас, за да имате постоянна возможност да се възползвате от нея.