Профил
Любими
Кошница
Как ухаят жените по света?

Как ухаят жените по света?

Хората са предвидими същества, обвързани с навици и рутина, а изключенията само потвърждават правилото. Така е и с уханията – някои жени обожават да експериментират с нови и различни парфюми, но са много повече онези, които се пристрастяват към определени аромати и им остават верни с години. Може би е и въпрос на стил! Amazon Bestseller разкодира предпочитанията на различните нации:

Великобритания – там мненията разделени на две: 43% от жените предпочитат сладки аромати, а 55 на сто залагат на горчивите и пикантни нотки. Затова не е чудно, че цветният Coco Mademoiselle на Chanel и леко тръпчивият Hypnotic Poison на Dior оглавяват Топ 10 на най-предпочитаните парфюми на Острова.

Снимка: Hypnotic Poison на Dior

Любопитно: Coco Mademoiselle е сред любимите парфюми и на българките, сочи изследване на Elinor.bg. Наред с Bvlgari Omnia CrystallineLancome La Vie est Belle,  Lanvin Eclat D'ArpegeCalvin Klein EuphoriaBoucheron QuattreVersace Crystal NoirMugler AlienElizabeth Arden 5th Avenue и Carolina Herrera Good Girl шедьовърът на Chanel от 2001 година си остава един от най-търсените аромати и сред 20-годишни момичета и сред жените на 40+ у нас.



Снимка: Coco Mademoiselle на Chanel


Така стоят нещата и в САЩ и в АвстралияCoco Mademoiselle и Flowerbomb на Victor&Rolf водят убедително в списъка с най-продавани ухания. Засега, тъй като според EuroMonitor International зад Океана напоследък се увеличава търсенето на по-нестандартни и необичайни парфюми за сметка на класическите опции.


Снимка: Flowerbomb на Victor&Rolf

Германия – жените в Германия изглежда обожават свежите флоралните аромати. Наред с класическите Eternity и CK One на Calvin Klein обаче в класацията проличават и предпочитания към леко ориенталските нотки: Le Bain на Joop и Wish на Chopard.

Франция – Когато говорим за французойки и парфюми, първото, което идва на ум, е Chanel. Парадоксалното е обаче, че нито един аромат на легендарната марка не е сред 30-те най-продавани парфюми на Sephora Франция. На върха на тази класация са La Vie Est Belle на Lancome и J’Adore на Dior.

Снимка: La Vie Est Belle на Lancome

Снимка: J’Adore на Dior

Италия – цветните ухания на Dior, Chanel и Dolce&Gabanna водят убедително сред любимите парфюми на италианките, но най-важната тенденция, която се очертава сред тях, е пристрастието към унисекс аромати. В Италия е много популярна унисекс класиката CK One на Calvin Klein.

Снимка: CK One на Calvin Klein