Профил
Любими
Кошница
На слънце, в облаци и вятър - 5 съвета как да (не) използвате парфюм през лятото

На слънце, в облаци и вятър - 5 съвета как да (не) използвате парфюм през лятото

Как да използвате вашия аромат, така че да извлечете максимум от неговото очарование през лятото? Да, има тънкости в употребата му през този сезон, затова малко практически съвети няма да навредят:

Ароматен облак – Натиснете пулверизатора 2, 3, най-много 4 пъти във въздуха пред себе си, така че да създадете облак от уханието и се „гмурнете“ в него за няколко секунди, за да попаднат пръски върху кожата и косата.

В краищата на косата – Независимо колко е дълга косата ви, обърнете специално внимание на нейните краища, като втриете по 2-3 капки от парфюма в тях – ще излъчват уханието по-дълго, особено, ако продуктът е на маслена основа.

Върху дрехите – Нанасянето на аромат върху всяка част от облеклото е добър вариант за летния сезон, когато използваме по-леки парфюмни формули и те изветряват по-лесно, казват експерти. Не се притеснявайте, че течността може да оцвети дрехите – с качествен парфюми няма такъв риск.

Не прекалявайте с количеството – излишъкът от аромат не просто дразни и „удря“ околните в носа, щом ви доближат, но и е сериозна заплаха от образуване на пигментни петна върху кожата. Става дума за парфюмите, съдържащи алкохол – под въздействие на слънчевата светлина могат да доведат до хиперпигментация.

Не пръскайте под мишниците – много хора мислят, че ще неутрализират по-лесно миризмата на пот, като пръскат не дезодорант, а парфюм под мишниците, но това е грешка. Кожата в тази зона е различна от другите части на тялото и третирането ѝ с парфюм е пряк път към алергиите, дразненето и неприятната миризма, според специалистите.