Профил
Любими
Кошница
В цветната градина на Наоми Кембъл: 7 впечатляващи ухания

В цветната градина на Наоми Кембъл: 7 впечатляващи ухания

Супермоделът Наоми Кембъл е сред плеядата известни личности, които дават имената си на парюми, като аржентинската тенисистка Габриела Сабатини, звездата на футбола Дейвид Бекъм, попзвездите Кайли Миноуг, Ники Минаж и много други.

Сега отваряме дума за аромати, наречени на тъмнокожата красавица, заради изключителното въображение, вложено в създаването им, и затова, че всички разчитат на мистериозни и интересни нотки. И във всички парфюми с нейно име се отразява нейния буен и привлекателен темперамент.

Началото на брилянтната нейна колекция цветни аромати е поставено преди 19 години - през 1999 г., когато на пазара излиза Naomi Campbell.

Ориенталски, с много дървесни съставки, опияняващ и изключително романтичен, като за първа вечерна среща.

Успехът му е впечатляващ, затова няма нищо чудно в това, че още през следващата, 2000 г. е последван от Naomagic - уханна магия, забъркана от дъх на праскови, зелени нотки, листа на виолетка, бяла теменужка, бергамот, зрънца кардамон, жасмин, нежна момина сълза и екзотичните хевеа и франджипани.

Истината е, че най- ни допада ароматът – сензация при създаването си през 2001 г. Става въпрос за Exult, който наистина кара притежателките си да ликуват, каквото означава неговото наименование. Безгрижен, небрежно вечерен, той е успокояващ и ободряващ, каквото е уханието на неговата „тайна“ – вълшебното ухание на цветето пасифлора, чието име означава „Цвете на страстта“ (Passion Flower). Освен неговото присъствие в този слънчев парфюм се долавя цветно-плодов микс от фрезия, магнолия, жасмин и праскова, розов пипер и сладка мандарина. И оставя след себе си дъх от сандалово дърво и мускус, зрънца от тонка и ванилия.

Naomi Campbell Seductive Elixir е още един непредсказуем и секси цветно- плодов аромат, излязъл на пазара през 2008 г. и наречен от самата Наоми „изкусителен еликсир на чувствената невинност“.

Парфюм, посветен на златото и лукса, но и на тропическите ухания е Naomi Cambell Queen of Gold от 2013 г. Той може да се определи като гурме аромат, наситен с дъх на смокини, круши, грозде, сливи, фрезия, жасмин и… черен шоколад.

Преди 2 години излизат две ухания с името на Наоми, за които също е трудно да се говори без суперлативи:

Naomi Campbell Pret a Porter пресъздава тръпката от това да се чувстваш легенда на модния подиум чрез нежни и сепващи сетивата ухания – на диви боровинки, лайм, круша, роза, див божур, пачули, панакота, праскова.

А Naomi Campbell Bohemian Garden е богат на свежест, но и леко ориенталски. Съдържа аромат на сочна круша, лимон и праскова, цветчета от портокал, водна лилия, жасмин и роза, гарнирани от мускус и ванилия.