Профил
Любими
Кошница
Как ароматът да не ви състарява - 4 типични грешки и 4 свежи правила

Как ароматът да не ви състарява - 4 типични грешки и 4 свежи правила

Казват, че супер-стилните личности не сменят често своите парфюми, а превръщат аромата в част от своята същност и останалите ги възприемат като съвкупност от външност, маниери, ухание…

Но да откриеш онзи парфюм, което ще ти пасне като втора кожа, който не те състарява, не те превръща в нещо, което не изразява твоята индивидуалност, понякога е трудно и в търсенето му стават грешки: я ще попаднете в плен на рекламата за ново ухание, и ще го вземете без да пробвате предварително, я ще използвате подарен парфюм, който въобще не ви отива. Вижте няколко типични и проблемни ситуации, за да не попаднете в техния капан:

Прекалено сладникав

Плодовите парфюми са били измислени преди около 300 години специално, за да неутрализират неприятните физиологични миризми на тялото. Доста европейци тогава са вярвали, че банята е вредна и не са се къпели с месеци, но са мислели, че парфюмите ще разрешат проблема.

За съжаление, много аромати със сладки нотки и днес не добавят към младостта и виталността ни, а просто са неприятни – помнят се, но не със симпатия.

Прекалено натрапчив

Случвало ли ви се е да влезете в трамвая и до вас да няма никой, но да се носи натрапчиво ухание - очевидно от жена, която вече е слязла, на своята спирка, но задушливият шлейф на аромата още се вози край невинните пътници. Много хора правят грешката да прекаляват със силно натискане на пулверизатора, когато си слагат парфюм. Но нали не искате останалите да припадат от задушаване? Ще подчертаете своята индивидуалност, ако поставите аромат на най-топлите точки на тялото – зад ушите и на врата, за да се разкрива парфюмът постепенно.

Лавандулата – основна съставка

Ако парфюмът ви е с основна съставка лавандула, ще събуждате асоциации за шкаф с чисти чаршафи. Това ухание е симпатично, но не е секси, затова, ако ви харесва, използвайте го да освежава гардеробите или си го поставяте за по-обикновени поводи.

Стар парфюм

Флакончето с парфюм можете да използвате в течение на половин, максимум – една година. След този срок най-леките нотки в аромата започват да се разпадат и в шишенцето остава само спирта. Няма значение колко сте платили за него – това правило се отнася за парфюми от всяка ценова категория.

Как да избирате правилно ухание

  • Ако не можете без аромата на плодове, смело избирайте такъв, стига да не преобладават сладките и задушливи нотки.
  • Както твърдят източните парфюмеристи, за кожата до 50 години идеално подхождат ухания на грейпфрут или мента, така че наблегнете на тях.
  • Не нанасяйте парфюма на хартиен тестер. Наистина, практиката в магазините в повечето случаи е такава, но първото впечатление, което оставя такъв аромат, е различно от същинското му излъчване, а за него можете да съдите само, ако го поставите върху собствената си кожа, най-добре – от вътрешната страна на китката.
  • Ако предпочитате по-тежки ухания, излъчващи мъжественост, търсете такива сред предложенията унисекс, в които присъстват морски и дървесни съставки. Сред тях има много варианти, които ще стоят добре на женска кожа без да са натрапчиви.