Профил
Любими
Кошница
За да ухаете приятно винаги

За да ухаете приятно винаги

Забелязали ли сте, че някои хора винаги миришат прекрасно? Други  - никак, но това е друга тема. Дали тези с приятното ухание залагат само на качествена козметика, дали е заради ефективни спа терапии или става дума за естественото им излъчване? Или е сбор от всичко това?

За хубавия аромат си има формула и не зависи само от това с какви продукти се къпем, мажем и пръскаме…

Правилно хранене

Фразата „Човек е това, което яде“, е пълна със съдържание, защото наистина всичко, което поглъщаме, влияе на естествената ни миризма. Именно затова честата консумация на лютиви подправки, чесън, лук, алкохол и дори - на червени меса, не влияе добре на нашето естествено ухание, колкото и тези продукти да са вкусни/полезни/приятни…

Те отделят миризма, която се разнася от нас в рамките на часове, даже на денонощие, в зависимост от това колко сме активни физически. Тази миризма може да повлияе и на структурата на парфюма, който си слагаме, затова понякога ни се струва, че той мирише различно.

По тази причина свежите продукти, плодовете, зеленчуците, соковете и протеините са ключ към хубавото ухание. С тях кожата остава чиста и излъчва чистота и хубав аромат.

Редовно хидратиране

Водата е нашата най-добра приятелка не само, защото е в основата на здравето и живота въобще, но и защото овлажнява естествено. А парфюмът се задържа по-дълго върху кожата, ако тя е добре хидратирана.

Сухата кожа поглъща аромата по-бързо, особено, ако той е от натурални, а не от синтетични съставки.