Профил
Любими
Кошница
Аромати с интересни съставки: дъбов мъх

Аромати с интересни съставки: дъбов мъх

Дъбовият мъх е сред най-често използваните парфюмни нотки от много години насам. Чувствен, наситен и зелен, той намеква за дълбока страст и едновременно с това - за живителна свежест.

Освен това притежава уникалното качество да удължава живота на всяка благоуханна композиция. Още преди векове са открили и неговите лечебни свойства.

Уханието на дъбов мъх добавя топлота към душата на парфюма и се използва в базата на много дамски, мъжки и унисекс аромати. То е предпочитано и в така модерните напоследък ориенталски парфюми.

Ето няколко примера за популярни ухания, които имат в състава си дъбов мъх:

Chanel No 5


Няма как да не започнем с легендарния дамски парфюм с марката, създадена от модната икона Коко Шанел, който през 2021 г. ще навърши един век. И който омагьосва с повече от 80 съставки, сред които нероли, иланг иланг, алдехиди, момина сълза, роза, жасмин, дъбов мъх, ветивер, пачули.

Christian Dior Dune


Още една класика, която повдига самочувствието на жените още от създаването си в началото на 90-те. За вълшебните емоции с Dune са отговорни не само дъбовия мъх в композицията, но и дъхът на мандарини, палисандрово дърво, лилия, роза…

Benetton Hot


Слънчево ухание, което разчита още на мандарина, розово дърво, мускус, ванилия, кедър.

Bvlgari Black

Зелен чай, бергамот, сандалово дърво, жасмин, амбра, кожа и, разбира се, дъбов мъх, го правят в изключително благородно и красиво унисекс ухание.

 

Dolce & Gabbana Light Blue


И сицилиански лимон, и кипарис и лавандула, и кедър с ветивер добавят към лъчезарното и незабравимо мъжко ухание.