Профил
Любими
Кошница
Amabile Xerjoff достойният за обичане

Amabile Xerjoff достойният за обичане

Марката пусна на пазара  този аромат през миналата 2020 г. и може би времето не е избрано случайно, както и названието- всички имахме и все още имаме нужда от доза слънчева емоция. Amabile (чете се - [amАbile]) изглежда като усмивка, носеща прилив на позитивизъм, изблик на светлина и енергия. В превод Amabile означва „достоен за любов“ и е трудно да не се съгласи човек, ароматът просто не даваш шанс да бъде подминат.Звученето на композицията е в унисон с цвета на бутилката - също толкова ярко и грабващо вниманието! Цитрусов взрив с първите пръски - лимон и бергамот в цялото им сочно, кисело, плодово великолепие, тръпчиви и свежи! Тягата на  цитрусите е балансирана от свежото белоцветно дуо на любимият жасмин и ябълков цвят, последвани от топъл, фино пикантен кардамон.

 Amabile е от пионерите с иновативната, за парфюмерията съставка, зелена ванилия, която се създава от екстракта на все още неузрелите ванилови шушулки. Едновременно зелена и тихо резлива, едновременно сладостна нотка – истинска радост за сетивата, претръпнали от неуморната експлоатацията на познатите ванилови акорди и комбинации.

Amabile има изключително зареждащ ефект - в първите секунди вълна  от цитрусова свежест и темперамент, която се разбива във флоралнo-пикантния център и дава възможност на аромата да се разгърне спокойно до базата. В луксозните композиции този етап е кротък и се движи някак със забавено темпо, за да може да се насладим напълно на красотата на развитието без излишна динамика. Просто глътка студено мартини с лед и резен  бергамот, затоплящи подправки и тази така невероятна, мускусова , зелена ванилия, която озвучава Amabile по един революционен начин!

По отношения на трайността и излъчването -ароматът трябва да присъства в учебниците на студентите-парфюмеристи. Amabile звучи силно, вибриращо и ярко през всичките 10-ина часа от основната си фаза. Да,  композицията се развива и променя, но цитрусовите нотки звучат през цялото време, а те са силно летливи, изчезват бързо и затова почти винаги са във върховете на ароматите. Каквото и да е използвал Крис Морис – специално разработени фиксатори или нещо от ресора на NASA – постигнал е един технически невероятен парфюм, многопластов и сложен, който заслужава искрени аплодисменти. Освежаващ, фин, цитрусов, горчив, много дифузен и невероятно красив!

Amabile е в състояние да прореже нацупени облаци и да оправи деня ни с бликащата от него слънчева радост и настроение. Отваря едно по- високо небе, гали с едно по-ярко слънце, носи невероятна харизма, прекрасен е и на 30 градуса и няма да ви остави равнодушни!


by Vanya Pencheva