Профил
Любими
Кошница
Ако парфюмеристите бяха импресионисти…

Ако парфюмеристите бяха импресионисти…

Те всъщност са! Законодателите на световната индустрия за аромати превръщат дамите в колоритни създания така, както големите живописци смесват багрите в неповторими цветни картини и събуждат сетивата.

Слънце, страст, съблазън, стил… И още: любов, здраве, младост, щастие – всички тези прекрасни неща се срещат и прегръщат в следните цветни композиции - класики: 

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh


Личи и виолетки, роза, ябълкови цветчета и жасмин обвиват плодовите нотки на слива, круша, малини, грейпфрут и още дивни ухания в тази разкошна разработка от линията Daisy на любимия ни Марк Джейкъбс.

Basil & Neroli By Jo Malone


Още едно емблематично лятно ухание! В него искрят босилек, нероли и ветивер, цитрусовите съставки създават усещане за лято, а кедровите нюанси ободряват – само художник би го описал по-добре.

Nina Ricci Premier Jour


Този парфюм е един от символите на марката и значението му на "първи ден" го прави универсален за всякакъв повод – първата любов, първата радост, първата среща... Лек и ненатрапчив, той примамва с деликатни гардении, орхидеи и романтични цветя, съчетани с нотки на тръпчиви цитруси, сладък грах и мускус.

Flower By Kenzo


Неговата притежателка е нежна, потайна и изящна като японска градина, а дискретната ѝ хубост е подправена с дъх на теменужки, рози и жасмин, които се потапят в боровинки, портокалови цветчета и мандарини, за да замаят главите на всички край нея.

Трудно е да ограничим избора си само върху пет ухания, които разпръскват импресионистично настроение, защото цветните съставки са в сърцата на хиляди красиви парфюми. Все пак, за „пети елемент“ в пъстрата арт селекция избираме един сравнително нов, създаден преди 2 години аромат, който наистина вдъхновява: 

Blue Orchid Oscar de la Renta 


В тази композиция от линията цветни аромати на марката откриваме неочаквани комбинации: морска сол и червена боровинка, мандарини и лотос, жасмин и влажна дървесина, сандалово дърво и мускус… Истинско щастие е да ти подарят този изискан цветен флакон.