Профил
Любими
Кошница
4 естествени масла, които правят косата и кожата божествени

4 естествени масла, които правят косата и кожата божествени

Те са способни на чудеса и козметиката за коса разчита много на тях, като ги включва във вълшебни формули за подхранване, заздравяване и разхубавяване. Не вярвате ли? Ето основните характеристики на четири натурални масла:

 

1. Кокосово 

Едно от най-добрите масла против косопад – кокосовото масло попива много добре в корените на косата и кожата, като запазва влагата и в резултат косата се справя с всякакви увреждания и съхранява своя добър вид. Кокосовото масло също така е способно са предотвратява инфекции, тъй като има антибактериални и противовъзпалителни свойства. То подпомага растежа на косата благодарение на полезните аминокиселини, които се съдържат в него.

2. Бадемово

Сладкото бадемово масло е широко разпространено в приготвянето на ликьори и десерти, но е безценно и в медицината, и в козметиката заради свойството си да омекотява. Наситено с витамини А и Е, а също и минерали като калций и магнезий и незаминими аминокиселини, то е чудесен натурален овлажнител.

Това масло е полезно за суха и застаряваща кожа, тъй като подхранва перфектно и насища кожата с витамини. Особено е ценно за кожата около очите, тъй като заличава бръчиците и тъмните кръгове, а също подпомага и заздравяване на възпалена кожа. Според експертите то е добра защита против ултравиолетовите лъчи. Ще го срещнете не само в кремове и лосиони, но и в червила и балсами за устни, защото действа много добре на най-фината кожа.


Бадемовото масло може да помогне и на сухата и чуплива коса. При редовна употреба то я прави блестяща, мека и пухкава.

3. Зехтин

Много маски за кожа и коса разчитат на него, тъй като зехтинът прониква лесно в кожата и овлажнява в дълбочина, а също и насища с мастни киселини и витамин Е.

4. Масло от лавандула

То подобрява кръвообръщението, притежава антибактериални свойства и защитава от инфекции, а също и заздравява кожата на главата и косата. Лавандуловото масло присъства в състава на сапуни, шампоани и балсами не само заради полезното си въздействие, но и защото ароматът му е успокоява и носи положителни емоции.