Профил
Любими
Кошница
8 най-силни афродизиаци сред уханията - имайте ги предвид

8 най-силни афродизиаци сред уханията - имайте ги предвид

Ефектът на парфюмите с феромони не е доказан, но няма съмнение, че някои ароматни съставки възбуждат сетивата, а още от древни времена е познато особеното им влияние върху емоциите. Те действат като магия на чувствителността, са способни да намалят умората, да подобрят кръвообращението, и са най-привлекателното и незабележимо оръжие на жените за запленяване на мъжките сърца. Ако пък се използват в благоуханни съчетания и пасват на естествения аромат на кожата, се получава наистина вълшебна комбинация, наред с усещането за собствената привлекателност на човека, който ги използва.

Как действат някои от най-прочутите аромати афродизиаци?

Жасмин – Упойващ е и дълбок, отговорен за неустоимото привличане и въздейства с еднаква сила и на жени, и на мъже. Прави го по много изтънчен начин, сякаш незабележимо, но заслужено е сред най-сърдечните любовни аромати.

Ванилия – Тази подправка насърчава производството на хормоните на радостта – ендорфините в мозъка и именно затова има неимоверно силно влияние върху емоционалното състояние на хората: отпуска, успокоява и доставя неизразимо удоволствие.

Лавандула – Легендата гласи, че именно с уханието си на лавандула Клеопатра е завладяла сърцето на Юлий Цезар. Дали наистина е било така, никога няма да разберем. Но си остава сигурността, че това благоуханно растение събужда взаимността и чувството за споделена радост у хората.

Канела – Ароматната подправка е в състояние да влуди мъжете, тъй като стимулира производството на тестостерон, а едновременно с това релаксира и създава чувство на радост.

Здравец – Здраве, бодрост, дълголетие и не на последно място – любовен стимулатор е уханието на листата и цветчетата на здравеца. И в народните поверия се казва, че когато момичето подари китка здравец на своя избраник, тя привлича сърцето му към своето.

Нероли – Слънчевото южно ухание на това цвете е мощен стимулатор на страстта и присъства в милиони ароматни композиции. То усилва въображението, подобрява настроението и релаксира.

Роза – Кралицата на цветята и един от най-големите символи на любовта примамва с деликатност и изискано ухание, отговорно за „пеперудите в корема“ и за трепетите на сърцето. Изключително голямо приложение е имала розата и в древността, и в съвременната козметика.

Иланг-иланг – Мистика и тайни чувства навява уханието от цветчетата на тропическото дърво, което е основна съставка в ароматерапията. То усилва желанието, изостря интуицията и гарантира незабравими влюбени моменти.