Профил
Любими
Кошница
5 причини за огромната популярност на ориенталските аромати

5 причини за огромната популярност на ориенталските аромати

Има нещо много загадъчно и примамливо в ориенталските аромати, родени в прастари времена в далечния Изток – те са пълна мистика! Те са били правени за омилостивяване на боговете, включвани в различни ритуали, за гмуркане в ясновидски сънища, за обозначаване на висок социален статус. Древните са ги забърквали от естествени масла, но в наши дни маслените парфюми са с доста по-сложна формула, съставени от различни есенции и ухания.

Някои ги намират за тежки и сладникави, но това не помрачава тяхната огромна популярност. Тя се дължи на 5 основни качества, които притежават:

Силен афродизиак са – мускус, османска амбра, мароканска роза, череша, нарцис, жълт лотос, ванилия, пикантни и сладки подправки… Трудно ще се намери по-силен любовен еликсир от букета естествени съставки, който избликва от ориенталските аромати. Те събуждат желанията, въображението и придават силна чувственост, подчертавайки женствеността.

Имат дълготраен аромат – наистина е изненадващо, но някои нотки от ориенталските парфюми се долавят върху кожата дори след няколко дни! Няколко капки от маслените композиции ви осигуряват престой в арабска приказка за минимум 10 часа.

Уханието се променя – когато стоите спокойно, ароматът е лек и ненатрапчив, а при движение интензивността му се променя, сякаш вибрира и засилва, разкривайки по-ясно всичките си нотки, като вълшебна аура. Това се случва заради повишаване на телесната температура – движението на молекулите на ароматните масла се засилва и изпаряването им е по-интензивно.

Не изсушават кожата – така е, защото в тях липсва алкохол и това е основната разлика между ориенталските маслени аромати и останалите. Алкохолът повишава чувствителността на кожата и изсушава, докато маслените есенции и концентрати проникват в повърхностните ѝ слоеве и не предизвикват дразнене.

Идеални са за масаж и вана – добавени към масажните масла различните ухания в ориенталския аромат: ветивер, круша, черница, липа осигуряват неповторим релакс. Могат да се включват в козметичната грижа за лице, коса и тяло, могат и да се капват в топлата вана – ароматерапевтичните свойства на натуралните масла са доказани от векове.

В Elinor можете да откриете добра палитра от арабски парфюми - марки, произхождащи от Дубай или части на Обединените Арабски Емирства. Някои от марките, които дистрибутираме официално в България, са: Rasasi, Afnan, Armaf, Al Haramein и Essenza.

Разгледайте ги тук: Арабски парфюми