Профил
Любими
Кошница
Уханията, които да избягват бременни и млади майки

Уханията, които да избягват бременни и млади майки

Всеки продукт от уважавана парфюмерийна марка е хипоалергично тестван, така че не би трябвало бременните жени и майките, които още кърмят, да се притесняват, ако купуват от реномирани компании и магазини.

Но те е добре да имат предвид нещо друго, а именно различните свойства на съставките в парфюмерията.

Лавандулата успокоява, цитрусовите нотки ободряват, „животинските“, като амбра, мускус, боброви влияят силно на околните и обикновено ги държим отговорни за сексапила, който излъчваме.

Билковите – пчелен восък например, който се използва най-често в комбинация с цветни ухания на роза, маточина и череша, доставя топлина и сладост.

Но подобни ярки, силни и прекалено сепващи ухания е добре да се избягват, когато жената е бременна или има малко дете. Тези съставки, макар че не са вредни, могат да причинят дискомфорт.

Дори, ако уханието е любимо на майката, но контрастира рязко с естествения неин аромат, може да бъде неприятно за бебето.

А бременните, особено в първите няколко месеца, са с изключително изострени сетива и аромат, който са използвали без проблем доскоро, може да им се стори отблъскващ. И даже да причини неразположение и повръщане, под въздействие и на ранната токсикоза, която предизвиква прословутото сутрешно гадене.