Профил
Любими
Кошница
5 парфюма, с които да преживеем красива и топла есен

5 парфюма, с които да преживеем красива и топла есен

Цветя, плодове, подправки, дървета… Ако ги съберете в един флакон, флората ще ви прегръща през хладната и мрачна есен, за да ви напомня за пролетта и лятото. Но тъй като е невъзможно да се комбинират всички любими цветни аромати, избираме пет страхотни парфюма, които доставят хармония с природата и ще ни помогнат да преживеем една незабравима, нежна, топла и красива есен – от сутрин до вечер.

Jo Malone London Oud & Bergamot 


Британската парфюмерийна къща възхвалява уникалността на „Мрачния Албион“ във всеки негов аромат: миризмата на дъжд, следобедния чай, притихналите гори и безкрайни полета. И най-хубавото е, че уханните композиции са унисекс и могат да се носят и от жени, и от мъже. Oud & Bergamot е спокоен, балансиран, по ориенталски топъл и може да се носи както самостоятелно, така и в комбинация с други парфюми на марката. Основните съставки на бергамот и вирджински кедър позволяват всякакви вариации и прилепват като втора кожа. Ще ви достави много хубаво настроение още от сутринта.

Chanel Chance


През дългогодишната си история Chanel е създала много аромати – бестселъри. Те са за почитателите на класическата елегантност и Chance не прави изключение. Той е празник на младостта, но и придава чувство за зрялост, на жизнерадостта, а също и на лукса. Лесно е да го превърнете в своя „визитна картичка“. Ароматът е дълбок, тръпчив и сладко-горчив заради розовия пипер и ванилията; топлината му идва от мускуса и нотките пачули в него, обкръжени от дъх на ананас, ирис, зюмбюл, жасмин, роза, лимон… Пиршество на цветовете, с което вашето време винаги да е слънчево, независимо в кой момент от денонощието сте с него.

DKNY Be Delicious Fresh Blossom


Той има вече 11-годишна история и продължава да печели милиони женски сърца с палавите си цветно-плодови нотки, които се разтварят фино като в облак една след друга и създават усещане за предстояща приятна изненада. Ароматът на грейпфрут, касис, червена ябълка и кайсия, момина сълза, роза и жасмин гонят дъждовните настроения и облакът, в който ви обгръщат, обещава сърдечност и топлота всеки ден.

Azzaro Wanted Girl


Създаден от не един и двама, а от четирима водещи парфюмеристи, този женски парфюм е младежки, секси и много самоуверен, както твърди моделът Джорджия Фаулър, лице на Wonted Girl. Букетът от нар, розов пипер, портокалов цвят и джинджифил е обогатен с таитянски ветивер, пачули, тонка и… варено кондензирано мляко. Сладък, плътен и все пак изключително нежен, той е истинска находка за дами, които търсят цветен и подправъчен аромат. Подходящ е за следобедните часове.

Yves Saint Laurent Black Opium

 Когато свежите ухания ви изглеждат прекалено сепващи, а цветните – твърде сладникави, можете спокойно да посегнете към тази великолепна интерпретация на аромата Yves Saint Laurent от 70-те. Пленителен, без да е тежък и натрапчив, той символизира независимост и нежна съблазън също, както и лицето на парфюма – Зоуи Кравиц. Определено е вечерен, ориенталски пикантен аромат. В сърцето си носи кафе, жасмин и горчиви бадеми, но и портокалов цвят, круша, розов пипер, а подкрепата на кашмир, пачули, бял кедър и ванилия го прави силно опияняващ.