Профил
Любими
Кошница
Отборът на Elinor беше най - бърз на The Big Tech Run 2019

Отборът на Elinor беше най - бърз на The Big Tech Run 2019

Тази Събота, 30 Ноември, се проведе четвъртото издание на ежегодното състезание по бягане за IT фирми и професионалисти в България, организирано от спортен клуб "Бегач" - The Big Tech Run. Състезанието се проведе в две дисциплини - 5км. и 10 км., като маршрутът бе изцяло на територията на Sofia Tech Park.


Близо 30 IT фирми бяха представени от своите отбори, а общият брой на участниците надхвърли 300.
Отборът на Elinor и Triathlon.bg беше представен от петима участници и успя да се пребори за върха на стълбицата, като нашите състезатели постигнаха най- добро средно време за километър - едва 4:25 минути. 

Втори стана отборът на Vivacom със средно време от 4:29 мин/км., а трети - отборът на Atos с 4:54мин/км.

Състезанието започна в 10 сутринта и приключи по обяд, като участниците трябваше да се справят и с метеорологичните условия - вятър и дъжд. Лошото време не засенчи усмивките на всички присъстващи. Организаторите от спортен клуб Бегач се бяха погрижили за всички с много награди, топъл чай и греяно вино. 

Спортен клуб "Бегач" е основан през 2012 с цел да развива бягането и здравословния начин на живот чрез спорт. Клубът организира повече от 9 състезания всяка година, като до този момент участие в събитията са взели над 5000 участника.

По традиция не липсваше и благотворителна кауза - със съдействието на Фондация Синергия в състезанието взеха участие и 12 незрящи участника, които бяха съпровождани до финала от доброволци. Събраните от тази инициатива средства са с цел закупуване на помощни средства за незрящи, които са млади, талантливи и проактивни хора.

Екипът ни е благодарен на всички, които дойдоха тази Събота в Sofia Tech Park и станаха част от този спортен празник.