Профил
Любими
Кошница
BDK Rouge Smoking – на прага на пролетта

BDK Rouge Smoking – на прага на пролетта

Всеки, поне малко запознат с френската култура и вдъхновените от Франция нишови парфюмерийни марки на нашия век,  безпогрешно ще отличи в BDK Perfumes няколко ключови елемента :

- суровини от най-високо клас, използвани в творческите им лаборатории, които позволяват създаването на изключителни аромати;

- творци, възпитани изключително от френската школа;

- бутилки и капачки с уклон към парижката архитектура (както го правят от  Chanel  или Maison Francis Kurkdjian );

- минималистични презентации и дори моно или биколорни етикети с шрифтове без засечки.

Като един от флагманите на марката, Rouge Smoking носи всичките тези белези, но не само. Благодарение на Том Форд и неговата Lost Cherry, черешата е много актуално нотка в нишовата парфюмерия и макар да има доста полярни мнения за Rouge Smoking , той не е скъп клонинг на нещо вече познато, а една съвсем нова трактовка по темата.

Първото пръскане заявява майсторско комбо от  сладка, опияняваща, тъмна череша и топла ванилия, положени върху изпиващата ги сякаш кехлибарена основа. В тази си фаза напомня леко Tobacco Vanille TF, но завоят не закъснява – пиперът тук,  колкото и да е странно, излъчва нотка като на  газирана напитка по един изключително  примамлив начин, подпомаган от хелиотропа. Представете си как надигате чашата, с току-що налята черешова кока-кола, толкова осезателно е това усещане, че почти се долавят шумящите газирани мехурчета. След около половин час сладостта е повече в посоката на  портокаловия цвят с ванилията. Черешата се изтегля фоново, съпроводена от фини дървесни нотки, тонка и кехлибар. Така написано, изглежда просто и скучно като претоплена вчерашна храна, но всъщност ароматът не е нито елементарен, нито ефирно незабележителен. Звученето е много естествено, сочно, развитието му следва своята логика без драматични обрати, но показва отлична трайност и шлейф, дава доза увереност и носи искрени комплименти. Много подходящ на прага на пролетта, предвид  зелената свежест, идваща от бергамота, а защо не и през лятото ? По пътя си развитието му рисува и цъфнали дървета, и слънце, и смях. Не на последно място, за всички които очакват някаква опушена нотка, предвид името – тук няма такава, smoking в този случай е официален костюм за специални събития, смокинг. А пролетта е винаги специално събитие, нали?


Rouge Smoking е идеалният парфюм за вечерни излизания,  перфектен в подкрепа на визията и настроението, едновременно практичен и изискан избор. Много любопитен и необичаен унисекс, в него има зрялост, но и достатъчно от динамиката на живия живот.


by Vanya Pencheva