Профил
Любими
Кошница
Особености на околоочната козметика – никога не е рано, но може да е късно

Особености на околоочната козметика – никога не е рано, но може да е късно

20-годишните рядко се замислят за това, че кожата около очите е най-фина, най-нежна и най-подвластна на вредните влияния на околната среда. И за това, че тя има нужда от грижа, различна от тази за останалото лице и за тялото.

Обаче именно през 20-те и 30-те години е времето, когато е важно да хидратираме кожата и да я насищаме редовно с витамини, за да я предпазим и да подобрим външността.

Зоната около очите е най-потърпевша 


Тя няма мастни тъкани, а кръвоносните съдове са разположени под епидермиса, и това често е причина за тъмни кръгове, отоци, фини линии и бръчки, алергии. Най-важното, което трябва да се предприеме, е редовно почистване.

Почистване


То не изисква големи усилия и кой знае какви козметични средства, тоникът за лице е достатъчен, и, от друга страна, е хубаво да избягвате сапуни, продукти за отмиване със спирт, пилинг и други, които биха предизвикали сухота в този чувствителен участък.

Разчитайте на натурални съставки и нежна козметика, за да не увредите кожата, а ако използвате скраб, нека той да е предназначен именно за тази зона.

Хидратация


След щателното почистване нанесете продукт за около очите. Какъв да е той? Вариантите са: възстановяващи, хидратиращи, стягащи, подхранващи, почистващи кремове, балсами, кремове, и ние ви съветваме да използвате такива на основата на ефирни масла, които имат богат набор от минерали и активни компоненти, които се борят с дехидратацията.

Важно е да ги нанесете след почистването и преди поставянето на грима, за да изглеждате бодри и кожата ви да свети „отвътре“.

Преди лягане не само почиствайте и овлажнявайте кожата около очите, но и използвайте подхранваща козметика за през нощта.

Нощна грижа


Тя е по-важна от дневната, защото именно в часовете на покой витамините и другите полезни съставки се усвояват най-добре, кожата може да диша и да бъде подхранена. Неслучайно повечето маски за лице се поставят именно преди лягане – за да се събудим със свеж тен.

В основата на много серуми и маски за зоната около очите стоят растителни елементи и масла – именно на тях обърнете внимание, например на тези, които съдържат зелен чай, екстракт от гранат, розово масло, лайка и други, които ще премахнат тъмните кръгове и умората около очите.

Внимание: серумите и маските се правят периодично, например веднъж седмично или както е указано на опаковката.

Подмладяващи продукти


Грижата за кожата около очите против стареене е важна още след 25-годишна възраст, при това – комплексната грижа, която предлага почистване, хидратация и подхранване, за да протичат най-добре регенериращите процеси и да бъде кожата ви тонизирана.

Със специализираните продукти ще я енергизирате, особено, ако я нанасяте с масажни движения – сутрин преди макиаж и вечер преди сън.