Профил
Любими
Кошница
5 аромата с бамбукови нотки – защото е модерно

5 аромата с бамбукови нотки – защото е модерно

Бамбуковите нотки са обект на силно ухажване от страна на парфюмеристите – свидетели сме на различни и все нестандартни и приятни ухания с тяхно присъствие. Какво има толкова в бамбуковия аромат, освен характерната мека чувственост, която придава на всеки букет?

Благодарение на нея те присъстват предимно в тоалетни води и по-леки, водни и цветни аромати, но може да го срещнете и в парфюми за вечерта с ориенталски привкус. Просто това ухание е модерно и изключително свежо:

  

Gucci Bamboo – ароматът привлича и с оригинален флакон от кристално-прозрачно стъкло, изваяно в изящна геометрична линия в стил ар деко, създаваща илюзия за безкрайна игра на светлината.


Съдържа аромат на лилия от Казабланка, арабски жасмин, иланг-иланг, сандалово дърво, таитянска ванилия и мускус. Пълна екзотика!

 

Elizabeth Arden Bamboo – един от знаменитата поредица Green Tea на марката, той не парадира с шикозна бутилка, а с неочакван, леко тръпчив и подправъчен аромат, благодарение на съставките си: бергамот, лимон, виолетки, зелен чай, тамаринд, краставица, мускус, и разбира се – бамбук.

Bamboo & Green Tea Amberfig – освен съставките, които се подразбират от името на това вълшебно ухание от 2014 г., подходящо и за дами, и за господа, в него присъстват букет от цитруси, нероли, кедър, пачули и ветивер.  

FRAIS MONDE SPA FRUIT PLUM AND BAMBOO – слънчев цветно дървесен аромат, чиято проста композиция придава чистота и радост на всеки от дните, в които я използвате.

Bamboo America Franck Olivier – лайм и виолетки са връхните нотки в това типично мъжко ухание, последвани от зелена ябълка, ирис, лотусов цвят, сандалово дърво, кедър и бамбук.