Профил
Любими
Кошница
4 съвета за козметиката на пистата

4 съвета за козметиката на пистата

Неща, които да имате винаги в сака за ски

Зимните спортове са идеални за настроението и за извайването на тялото, но са голямо изпитание за красотата – вятърът брули откритите части на лицето и ги загрубява, силните слънчеви лъчи рисуват силен загар и подчертават бръчиците, да не говорим за следите, които остават под слънчевите очила…

Спасение обаче има и в най-екстремните условия на зимната планина, така че да изпитате пълноценно удоволствие от спускането по пистите, а и кожата ви да не пострада и да се наслаждавате на свежи изживявания и красив тен. Доставяме ви го със следните няколко съвета:

1. На първо място ви трябва адекватна слънчева защита, а тя не е непременно с най-високия фактор, но е широкоспектърна. Ако имате подходящ зимен крем за лицето с SPF 30, за по-чувствителните зони около очите ще ви трябва продукт с около 50.

2.Устните са нещо наистина специално, затова и се нуждаят от специална грижа. За да ги съхраните нежни и да не се напукат от силния вятър и студените температури, помислите добре какво да използвате, преди да се пуснете по пистите.Препоръчваме ви балсам, гланц или гланцово червило със слънцезащитен фактор поне 15 и с антисептични съставки, като масо от манго, ванилия, карите, алое и витамин Е.

3. Гримът в планината по условие трябва да е водоустойчив, така че избирайте декоративна козметика на този принцип. Освен фон дьо тен, който да е със слънцезащитен фактор, естествено, не е никак зле да си носите и пудра, която, освен че освежава тена и матира несъвършенствата, защитава в студа.

4. По време на ски, сноуборд спускания и разходки в планината ръцете са защитени от ръкавици, но това невинаги е достатъчно – в зимни условия винаги е добра идея да си носите хидратиращ крем за ръце и нокти за екстремни зимни условия, най-добре – с глицерин в състава си.