Профил
Любими
Кошница
За да ухаете приятно винаги 4

За да ухаете приятно винаги 4

Да подбереш уханието, което подчертава твоята същност и е израз на твоята индивидуалност, което да те придружава ден и нощ, е голямо умение. На много хора им отнема години, докато открият своя аромат. И е въпрос на стил да се придържаш към него или подобни на него. Кой е най-правилният, кой ви описва най-добре?

Добре е да си даваме сметка, че кожата има свойството да попива влага и масла, и до голяма степен ароматът, който тя излъчва, се променя и намалява, дори изчезва в течение на деня.

Това е физиологичен процес, и щом искаме уханието да се задържа по-дълго, е редно да избираме не тоалетна вода, а парфюм, който има по-наситена консистенция.

Обръщайте внимание и на естествените нотки, като сандалово дърво, тютюн, ванилия – те са по-дълготрайни от цитрусовите, да речем.

Но, ако обичате по-леки и цветни ухания, тогава можете да ги обновявате през няколко часа – два-три пъти на ден е достатъчно.

Преди да изберете нов парфюм, прочетете внимателно съставките му, ползвайте тестер и помислете известно време, преди да го купите – нека остане върху кожата ви няколко часа, за да го усетите в дълбочина.

Допитайте се и до човека, с когото сте най-близки – дали му харесва? Ако на него не му импонира, съобразете се с мнението му, защото вие ще свикнете с аромата и дори няма да го усещате, но е важно как ще се отразява на околните.