Профил
Любими
Кошница
Трикове за съблазнителки: Как ароматите привличат мъжете

Трикове за съблазнителки: Как ароматите привличат мъжете

Парфюмът е сред основните и безотказни оръжия за съблазън, наред с ефектното облекло и хубавия грим – това го знае всяка жена, но заедно с познанията идват и грешките, които могат да се допуснат. Затова е добре да научим малко повече за това как точно уханията влияят на привличането.

От първобитните хора ни е останала способността да определяме идеалния партньор по миризмата, тъй като всеки излъчва феромони, познати в биологията и като атрактанти – химически вещества с много фина структура, на базата на мускус, които усещаме на подсъзнателно ниво.

Струва ни се, че харесваме човека външно, наричаме го магнетичен, привлекателен, но в действителност ни привлича неговия мирис. Мъжете, а и жените избират партньор/ка, която има различен имунен статус и набор от гени от техния собствен и това е необходимо за здраво потомство. А подходящият набор от гени е указан от аромата на съответния човек.

Парфюмите-афродизиаци се отличават по това, че в тях са добавени своеобразни вещества, отделяни от животни, за да привличат мъжете на подсъзнателно ниво, и те предизвикват сексуално влечение. В прастари времена жените са съблазнявали мъжете с ухания на мускус – едно от най-странните и противоречиви ухания в парфюмерията. Екстракт от тази субстанция се добива от жлезите на полово зрелия мускусен елен, съдържаща се и в извлек от някои растения, като хибискус; цибетин, боброво масло, амбър от мъжки кашалот.

Фразата „Пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха“ не е измислена случайно, защото мъжете наистина са подвластни на ароматите на храни и подправки, като ванилия, канела, розмарин… Жените, от които се носи сладък и/или пикантен аромат, се струват на мили и сърдечни на силния пол, но е важно да не се прекалява с аромата, а той да се стеле като лек воал наоколо – внимание с дозировката!

Не бива да забравяме и ориенталските, морски, шипрови и цитрусови аромати. Жените, от които се носи ухание на свежи цветя, също предизвикват трепетни чувства у мъжете – иска им се да ги закрилят. Дъхът на жасмин и рози предизвиква асоциации с лекота, женственост и свенливост.

Ароматът на иланг-иланг увеличава сексуалното влечение и създава романтично настроение. Неслучайно в Индонезия с цветовете на това дърво посипват леглото на младоженците преди първата брачна нощ.

„Цвете за булки“ наричат и портокаловия цвят, тъй като той действа като еротичен стимулант и събужда чувствеността.

За да съблазни Юлий Цезар, Клеопатра е използвала цветовете на лавандулата, наричана в древността „любовна трева“.

Свойството на лавандулата да сваля напрежението и да успокоява са отдавна известни в ароматерапията, но специалисти в тази наука я препоръчват и срещу импотентност, особено в съчетание с цветни масла, пачули и кедър.

Всички изброени ухания все пак са т. нар. външен фактор и най-важно е как се комбинират с вашата естествена миризма.  Уханието на чиста кожа е незаменимо. Смята се също, че силния пол е по-възприемчив към женската миризма по време на овулация.

И при всички положения избирайте такъв аромат, който ви отива е приятен на самите вас, независимо дали феромоните ще сработят.