Профил
Любими
Кошница
Първа пролет в косите

Първа пролет в косите

Това, че още е студено, не пречи да освежим и заздравим косата, така че да посрещнем първа пролет жизнени и пълни с енергия – от… коса до пети. Започваме от косата!

- Подхранващите маски, шампоани, балсами и спрейове с лека формула са вашето оръжие срещу изтощената и уморена от зимата коса. Агресивните продукти няма да ѝ помогнат, напротив, само биха допринесли за нейната чупливост и цъфтящи краища, които я застрашават заради вятъра и студа. А и нарушават естествената ѝ защита, косъмът изтънява и губи блясък.

- Заложете на бои за коса без амоняк, на стилизанти с натурални съставки, на комплексни разработки, например шампоан и балсам, които са с екстракти от живителни съставки: лайка, коприва, мед, масло от жожоба, бадем, кокосово масло, плодови формули.

- Внимавайте колко често употребявате продуктите за коса – това също е от голямо значение и влияе на състоянието на скалпа и косъма. Всяка от нас преценява на момента колко често да измива и оформя косата си, но все пак, при възможност, ограничете козметичната намеса до 2-3 пъти седмично.

- Под зимните шапки косата не се чувства добре – не само кожата на главата се запарва, но и космите се сплескват и слепват, затова потърсете продукт за придаване на обем, отново на естествена основа.

- Шапките и контактът със синтетични материи, който се увеличава през зимния сезон, наелектризират косъма, а изтощената коса се наелектризира по-лесно. И това не допринася за нейната красота. Ето защо се погрижете да задържите влагата в нея, хидратирайте допълнително и не използвайте сешоар, поне не на силна струя.