Профил
Любими
Кошница
Диляна Попова: Никога не изневерявам на любимия си парфюм!

Диляна Попова: Никога не изневерявам на любимия си парфюм!

Красивите съвети на най-успешния български модел към жените за лятото и нейните Топ 3 ухания 

Актрисата и модел Диляна Попова се грижи за 5-годишния си син Борил от връзката си с Асен Блатечки, снима в киното, играе в театъра. Тя е един от най-успешните български модели. Работила е в 11 държави в Европа и Азия; участва в много ревюта и музикални клипове, във фотосесии за модни списания и в реклами. 

Една от най-забавните ѝ изяви е като лице на сайта Elinor.bg. Красива, свежа, забавна, секси, чаровен човек – такава е жената Elinor, такава е и Диляна. Тя е сред най-харесваните българки заради таланта си и заради естествената си красота. Има близо 140 000 последователи в социалните мрежи, но какво не знаем за нея? 

Диляна, преди да станеш актриса, си завършила техникум по облекла, а после и моден дизайн в НБУ. Какво ти даде тази специалност, приложимо ли е днес във всекидневието ти?

Когато следвах моден дизайн, рисувах всеки ден с часове и това ми действаше като терапия. Затварях се в собствения ми свят с цветовете, които аз обичам. Сега почти не намирам времеза това, но благодарение на тази специалност се научих да шия, да преправям стари неща. Това обаче е само практичната част от нещата, които усвоих. Модният дизайн изгради цялостното ми отношение към модата и дрехите.

 

Как модата определя живота ти днес? 

О, тя не определя целия ми живот, но може да повлияе на моментното ми настроение.

След като става майка, Диляна не променя външността си, както се случва с доста жени – нито в облеклото, нито в грима. „Майчинството няма отражение върху вкуса ми към модата“, казва звездата от наскоро излезлия филм „Завръщане“ и е ясно защо - чаровният и фриволен стил, много ѝ отива и тя се придържа към него. 

Естественото си излъчване Диляна подчертава с редовни посещения в СПА център и подбира внимателно козметиката си за лице, коса и тяло. „Тъй като кожата и косата са най-податливи на вредни влияния, които при моята работа са още повече: силно осветление, честа смяна на грима за репетиции и участия, използвам цялостна грижа за кожата от Biologique Recherche. Предпочитам по-изчистени и по-хидратиращи козметични продукти.“

Сега възможностите за пътуване са ограничени, но преди ти често обикаляше екзотични места, например беше на Малдивите със сина си. Каква козметика използваш по време на дълъг път и на различна географска ширина?

По тези дестинации обикновено климатът е влажен и понякога дори си правя почивка от козметика в този период, оставям кожата си да диша. Приемам колаген – това е моят „таен агент“ не само защото подмладява кожата. Той работи за ставите, костите и за по-добра гъвкавост.

 

Диляна обича да живее на открито, а през лятото предпочита ваканцията на къмпинг и винаги, когато може, стои повече от месец край морето.

Вятърът и морската вода влияят екстремно на кожата и косата - кои са твоите топ 5 продукти, с които поддържаш свежест?

На първо място сериозна слънцезащита - 50-и фактор! Също така никога не пренебрегвам термалната вода. Разбира се, използвам всеки ден хидратиращ крем, тоалетно мляко с отмиване и студена вода сутрин. 

А за Борил каква козметика избираш, предвид нежната детска кожа?

Борил има чувствителна кожа и използвам много от продуктите на Avene.


Личният стил е плътно свързан с уханието. Какви са твоите любими аромати? Тревисти, плодови, цветни, ориенталски?

Аз от 8-9 години използвам само един парфюм - ,,Essence“’ Narciso Rodriguez. (една от най-добрите ароматни разработки на марката от 2009 г. с дъх на ирис, роза, бензоин и мускус) Дори сестра ми казва, че съм се сляла с него, той е наистина част от моята същност :) Принципно обичам ароматите на пудра, на билки и сапун – обичам да мирише на чисто. Вечер обаче понякога използвам по-категорични ухания.

 

Много майки споделят, че през бременността сетивата им са се променили драстично - започват да не понасят дадени аромати, а след раждането започват да залагат на ухания, каквито преди изобщо не са харесвали. Тази промяна случи ли се с теб?

Спомням си, че веднъж влязох в един магазин, усетих някакъв ароматизатор за въздух и ми стана лошо..:) Всъщност така разбрах, че съм бременна, защото иначе обичам да ми мирише на него.

Какво влияе на избора ти за парфюм – спонтанна ли си или по-консервативна?

Аз съм малко „олд скул“ в това отношение. Предпочитам да пипна и да усетя, преди да купя, но все по-често ми се налага да го правя онлайн и започнах да свиквам..:)!