Профил
Любими
Кошница
Armani магия

Armani магия

Италианецът Джорджо Армани е много магнетичен мъж и, неизменно облечен в черно, олицетворява един от най-важните принципи на стила – че елегантността е в простите неща, важно е излъчването.

Не е никак чудно, че името на прочутия дизайнер, създател на мъжка, дамска и детска, дори на бебешка мода, на десетки линии аксесоари и за двата пола, на интериорна мода, на бижута, дори на сладкиши и цветя и, не на последно място – на компания за мъжки и дамски парфюми, е емблема на изтънчената скромност и класически лукс.

Той е роден през 1935 г. в Пиаченца и може би ще се изненадате, но не модата е първата му страст. Учил е медицина в университета в Милано и може би светът е загубил прекрасен лекар в негово лице, но пък почитателите на модата печелят много от креативните му идеи във всичките ѝ измерения.

Млади години

След като отбива военната си служба, Джорджо Армани започва работа като аранжор на витрини за веригата универсални магазини „Ла Ринасченте“, популярна в средата на миналия век в Италия.

Минава няколко години, преди да постъпи в екипа на производителя на мъжки облекла Нино Черути пред 1961 г., и под негово ръководство да започне да оформя дизайнерския си талант.

Отлита още над десетилетие, докато самият Армани се превърне в търсен моден консултант и започне все по-сериозно да доказва присъствието си на модната сцена дори, когато работи за други компании, като тази на Черути и на Еманюел Унгаро.

Славните 70-те 

Армани създава собствена компания за мъжка и дамска конфекция през 1975 г. и още тогава си извоюва име на привържаник на въздържаното облекло – „Бъди умерен във всичко“ е неговият девиз.

Дамските му тоалети доста напомнят на мъжки, но с леко различни пропорции и по-гъвкави и нежни линии: свободни блейзери и панталони, къси поли-панталони, с които се прочува по цял свят, следват кожените връхни дрехи – костюми и якета.

70-те и 80-те години са наистина златни за модата, както, впрочем, за всички изкуства – музика, кино, литература, живопис, и Армани съумява да извлече максимума от попарт заряда на тези славни времена, и да го адаптира към стила на своите около дузина марки: Giorgio Armani Privé, Giorgio Armani, Armani Collezioni, Emporio Armani, Armani Jeans, Armani Junior, Armani Baby, Armani Casa…

5 емблематични аромата


Armani Mania е един от най-прочутите парфюми въобще, в което няма нищо случайно, защото е изключително смел и магнетичен, създаден през 2002 г. за мъже и бързо превърнал се в абсолютен хит, заради което не след дълго неповторимия парфюмерист Доминик Ропийон създава и дамска версия. Тя разчита на изключително пъстър букет от касис, пипер, портокал, лавровишня, кедър, божур, магнолия, мускус, сандалово дърво…

С Giorgio Armani Code Turquoise Средиземно море се плиска в краката ви и долавяте дъх на портокалови цветчета, джинджифил, жасмин, мускус и ванилия. Това невероятно пиршество за сетивата се появява първо в мъжки вариант през 2006 г., за да повтори магията десет години по-късно и сред дамите.  

Дамският парфюм Giorgio Armani Sun di Gioia е подходящ за хора, които обожават слънцето и топлите летни дни. Връхните нотки на летния парфюм Giorgio Armani Sun di Gioia са на фрезия и бергамот, умело съчетани с акордите на жасмин и иланг-иланг. Нотките на бензоин и ирис, съчетани с тези на ванилията създават сладката, кремообразна същност на аромата. Дамският парфюм Giorgio Armani Sun di Gioia е перфектен аксесоар за горещите летни дни.

Idole d’Armani – когато човек описва аромати, рискува да повтаря суперлативи, но в този случай те са съвсем на място, защото точно това ухание покорява сърцата с бурни и деликатни нотки в композиция-уникат: горчив портокал и сладка круша, топъл жасмин и фин шафран, ветивер и пачули.

Giorgio Armani Si Passione – холивудската звезда Кейт Бланшет представи този парфюм през 2017 г. и той направи щастливи милиони момичета по света със сепващия нектар от касис и круша. Наистина увеличава адреналина!