Профил
Любими
Кошница
Ambra Calabria – уловено лято от Nishane

Ambra Calabria – уловено лято от Nishane

Ако някога сте били по италианските крайбрежия, със сигурност искате пак да се върнете там, а ако още не сте – позволете на Ambra Calabria да ви заведе  и няма да съжалявате.
Областта Калабрия или пръстът на Ботуша, е най-големият производител на бергамот в света – приложенията му са наистина много, но едно от най-разпространените е в парфюмерията. Около една трета от всички мъжки парфюми и около половината  дамски, съдържат етерично масло от бергамот. Точно на него е заложена в отварянето на парфюма: силен, осезателно свеж цитрусов старт, носещ типичната тръпчивост и един особен, приятно-кисел щрих, типичен за калабрийския символ. Интензивна зеленина, щедро предоставена от галбанума, която ни пренася точно на онази страница от атласа, където от лимоните правят лимончело, а изборът на живописни плажове е толкова голям, че би задоволил и най-претенциозните вкусове. 

Ambra Calabria започва като първо впечатление – силно, рязко и впечатляващо с най-доброто, което предлага. Истинско показно за цитрусов старт! Ароматът обаче изобщо не е моно, зеленината се разполага навсякъде, но в базата дава път на жасмина, който става основна флорална нотка, без да е остър, нито обсебващ, само развива композицията с помощта на щипка кориандър. Както пътеката към плажа, по която срещаме кактуси, цъфтящи храсти и характерни за Калабрия дървета. На този етап парфюмът е много жив и  сякаш вибрира, пренатегнат от киселата свежест, цветята и подправките подготвят сцената за втория голям акорд – амбрата, която навлиза меко, но осезателно и се носи под ръка с мускуса и ванилията, които на пръв поглед, нямат никакво място в подобен тип пирамиди. Ароматът се заглажда, острите зелени акорди са туширани, хладната струя се затопля и звученето преминава в танцуваща по пясъка, знойна ванилия. Пръски морска вода, цитрусова свежест и кехлибарено слънце в бутилка, аромат на каноли и лимончело в протяжните летни следобеди. Абсолютна наслада и за най-горещите дни, смело излязла от модела на плътните ванилови смоли, носеща бодра свежест, светлина и практичност като любима лятна дреха.  Дуалистичен, небрежно елегантен и една идея приключенски, Ambra Calabria привлича с изключителната си композиция и звучене, съчетал цитрусовата прохлада и мускусната амбра, истински ароматен оксиморон! Парфюмът е категорична  находка  за любителите на свежите предложения на Xerjoff и култовата ванилия на Nishane – Ani, находка предлагаща най-доброто от двете олфактивни групи, събрали горещото калабрийско лято в бутилка!


by Vanya Pencheva