Профил
Любими
Кошница
5 масла за копринена кожа

5 масла за копринена кожа

Масло от шеа

Познато още като масло от карите, то е едно от най-силните антиоксиданти с противовъзпалително и хидратиращо действие. Укрепва кожата, предпазва от поява на фини линии и бръчки, регенерира и е естествена UV защита.


Розово масло

То съдържа много мастни киселини, които възстановяват дехидратираната кожа, попива леко в кожата и можете да го използвате за цялото тяло.


Масло от тамян


Това ефирно масло е безценно при суха кожа. Намалява признаците на стареене и вероятността да се получат бръчки. Можете да го използвате като основа за домашна маска или в комбинация с други масла, например с розово масло.

Маслиново масло

Това е един от елексирите на природата. Съдържа много ценни елементи, сред които маслоразтворими витамини. Маслиненото масло омекотява кожата, премахва мъртвите клетки, заглажда. Ще го откриете в състава на много качествени сапуни, серуми и други козметични продукти. Може и да го добавяте в малки количества в нощния си крем за допълнително овлажняване.

Какаово масло

То представлява висококонцентрирана мазнина, която прониква дълбоко в кожага, омекотява и я съживява. Много успешно заличава белези и се препоръчва от татуистите, за да ускори заздравяването на кожата.