Профил
Любими
Кошница
Арабски парфюми - тренд, за който всички говорят

Арабски парфюми - тренд, за който всички говорят

На какво ухае така приятно? Усещам аромат на шафран, сандалово дърво и някаква екзотична съставка, която дори не мога да разпозная. Точно така! Това са уханията на ориенталския свят, които пристигат при нас под формата на магичните арабски парфюми. От неповторимата изработка на парфюмерийното шишенце до оригиналните ароматни композиции – арабските парфюми са хилядолетна традиция, която днес достига до нас в почти автентичния си вид.

Необичайните съставки и „тайните“ способи за създаването на арабските парфюми ги правят много различни от класическите парфюми. Ако искате да откриете незабравим отличаващ ви аромат, който ще напомня за вас за дълго, може би е време да експериментирате с магията на арабската парфюмерия.

Арабската традиция, оцеляла през вековете

Арабската култура е палитра от цветове, вкусове и аромати, които ни пренасят през вековната традиция на тази част от света. Интензивните аромати, които днес имаме затворени в шишенце, са израз на оцелелия през времето неповторим бит на арабския свят – подправките, дрехите, ястията. Не на последно място в тази прелестна картина е и традицията на билкарството и опознаването на природните съставки, за да бъдат вложени в продукти на парфюмерийната, козметичната и фармацевтичната промишленост.

Днес арабските ухания се позиционират във високия клас парфюми и предизвикват все по-широк интерес сред хората, готови да се гмурнат в една по-непозната вълшебна култура.

Спецификата на арабските парфюми

Екзотичните арабски парфюми се отличават със своята пикантност, изразителни флорални ухания и дървесни тонове. Впуснете се в свят на изкусно направени комбинации от интензивни допълващи се аромати. Сред съставките на арабската парфюмерийна магия ще откриете мирис на агарово дърво – рядък и отличаващ се компонент. Канелата, ванилията и пиперът също са сред често употребяваните щипки магия. А в допълнение със смирна, сандалово дърво или аромат на тамян парфюмът се превръща в малък модел на една древна история, оцеляла през вековете.

Неповторимата щипка арабска магия

Още две широко използвани ценни съставки при направата на арабски ухания са розата и шафранът. Шафранът е най-скъпата подправка, използвана в кулинарията, която обаче заема и централно място в направата на парфюми. Нейната известност постепенно навлиза и в западната парфюмерийна промишленост.

Другата позната на нас съставка е именно дамаската роза, отглеждана в долината на Таиф в Саудитска Арабия, позната на нас като роза Дамасцена. Именно от тези земи легендата разказва как тя достига до нашите, където климатът в Розовата долина се оказва особено благоприятен за отглеждането на това природно богатство. 

За кои хора са подходящи арабските аромати?

Днес тази традиция се радва на голям интерес по целия свят. Почиателите на ориенталските ухания са хора, влюбени в живота с всичките му непредвидени, ярки, интензивни нюанси. Това са мъже и жени, любопитни да опознаят екзотиката на източните култури, готови да експериментират с парфюмите, които избират за себе си.

Използвайте арабския парфюм след баня, когато кожата ви е чиста и овлажнена. Това е традиционният начин за носене на арабски аромати, тъй като уханието се задържа значително по-дълго върху кожата ви. 

Ако обмисляте да направите жест на любим човек и да му подарите арабски парфюм, то почти безпогрешно можем да предположим, че той е почитател на ексклузивните удоволствия. Подарете и на себе си щипка блясък и ароматно богатство в шишенце от elinor.bg, което бързо ще се превърне във ваш отличителен аромат.